MUZIČKI VODIČ (Treći dan)

Ritam nereda

Ritam Nereda, veterani takozvanog novosadskog oi! punka zatvaraju prvi BL Tattoo Show!

Ritam Nereda jedan je od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih bendova svoje generacije. Bend je počeo sa radom 1987. godine kada objavljuju demo album “Za Novi Sad”, a dvije godine kasnije i drugo demo izdanje “Oi Ain’t Dead”.

Ritam Nereda u svoj stil uklapaju punk, metal i hard core zvuk, a posebno se ističu po svojim brzim, energičnim i čvrstim svirkama.

Tokom gotovo četiri decenije duge karijere objavili su devet studijskih albuma.

Novosadski se bend može se pohvaliti i činjenicom da je pozornicu dijelio i sa svjetskim bendovima kao što su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies, Buzzcocks te Phil Anselmo & The Illegals te brojnim nastupima na EXIT festivalu.

Posljednji je album “Novo doba” Ritam Nereda objavio u aprilu 2023. godine kao Record Store Day izdanje, a reakcije i publike i kritike su više nego pozitivne.

Ritam Nereda će svoje najpoznatije pjesme izvesti 12.05. u Dvorani Centar gdje nas očekuje istinski hard core zvuk rifovi pjesama koje su obilježile bogatu karijeru Ritma Nereda – “Put beznađa”, “Tuđe zastave”, “Nikad više”, “Boje se”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina” i “Heroj”.