MUZIČKI VODIČ (Prvi dan)

Palladio String Quartet

Palladio String Quartet je osnovan 2016. godine sa željom da publici predstavi nikad uzbudljiviji zvuk klasičnih instrumenata prilagođen pop, rock i filmskom stvaralaštvu, uz neobilazna djela klasične muzike. U okviru svog djelovanja tokom godina, Palladio String Quartet bazira svoje postojanje na konstantnom probijanju granica te ulaženjem u sve sfere muzike trenutnog doba.

  • Palladio String Quartet čine:
  • Milana Kopuz – prva violina
  • Renata Medinac Kaurin – druga violina
  • Kristina Moconja – viola
  • Ozren Četković – violončelo

U svjoj zavidnoj biografiji, Palladio String Quatet izdvaja saradnju sa kultnim lokalnim muzičkim imenima kao što su Vanja Mišić, Balkan Express, Mladen Tomić.

2020. godine Palladio String Quartet izdaje svoju prvu autorsku numeru koja predstavlja nesvakidašnji spoj elektro zvuka sa toplim zvukom klasičnih instrumenata pod nazivom „Horizons“ u saradnji sa Nazor Sound-om.

Svojim nastupom, Palladio String Quartet predstavlja hitove svjetske muzičke scene u sasvim novoj dimenziji.

Palladio String Quartet zauzima učešće na prvom BL Tattoo Show-u, 10.maja 2024. godine u sklopu GALA OPENING-a.

Rock Simfonija Banja Luka

Muzički projekat Rock Simfonija je osnovana na inicijativu Dragana Moconje 2014. godine kao novi muzički talas na Balkanu koji izražava raznovrsnost električnih instrumenata i simfonijskog orkestra, koji u posebnom obliku izvodi najpoznatije svjetske hitove kroz svoje aranžmane.

Ogroman uspjeh ovog projekta inspiriše njegove članove i ohrabruje ih na dalje angažovanje, a Rock Simfonija nastavlja da aktivno djeluje kao najprepoznatljiviji i najbrojniji banjalučki muzički brend. Sastav od 50-80 muzičara na sceni čine bend, orkestar, hor i vokalni solisti. U prvih pet godina postojanja, Rock simfonija je privukla pažnju, a na prethodnim koncertima brojala je najviše 12.000 slušalaca.

Tokom brojnih realizovanih koncerata, Rock Simfonija ostvaruje saradnju sa značajnim imenima domaće muzičke scene, među kojima su: Nele Karajlić, Dejan Cukić, Muris Varajić, Ivan Dečak (bend Vatra), Marko Šelić (Marchelo) i mnogi drugi. Neke od koncertnih saradnji podigle su njihove muzičke aktivnosti na viši nivo predstavljen kroz remasterisanje pjesama velikih izvođača kao što je „Sveti bes“ – singl srpskog rep izvođača Marchela. Remasterovani singl snimljen je u Muzičkom studiju Pavaroti u Mostaru te je nedugo potom ugledao I svoju ekranizaciju.

Na repertoaru Rok Simfonije nalazi se zavidnih okvirnih stotinu obrada najvećih svjetskih i domaćih rokenrol pjesama. Predstavljajući publici ovu naizgled kontradiktornu kombinaciju instrumenata, tekuće 2024. godine, muzički projekat Rock Simfonija obilježava svoju prvu deceniju postojanja.